НБУ прогнозує перекази заробітчан на суму понад 13 млрд доларів

Поділитися:

В Україні триває зростання переказів трудових мігрантів. За підсумками п’яти місяців 2021 року вони збільшились на 11%. Про це повідомив заступника голови Національного банку.

«‎За нашим прогнозом, перекази трудових мігрантів в цьому році збільшаться на 11% – до близько $ 13,3 млрд за рахунок відновлення економік країн призначення трудових мігрантів і спрощення умов перетину кордону завдяки прискоренню темпів вакцинації»‎, — повідомив він.

Водночас за словами заступника голови НБУ, у 2020 році через коронавірус значного падіння зазнав імпорт подорожей. У цьому році прогнозують зростання майже в півтора рази — до 7 млрд доларів.

«Імпорт подорожей в цьому році не досягне докризових обсягів, але в порівнянні з минулим роком, коли з-за локдаунов міжнародне пересування було обмеженим, буде зростання. Ми прогнозуємо збільшення показника в цьому році до майже $ 7 млрд з $ 4,7 млрд в 2020 році, і перевищення ним докризового рівня — вже в наступному», —сказав він в інтерв’ю агентству.

Раніше ми повідомляли, що у Мінекономіки вирішили повернути додому заробітчан.

Водночас українські вчителі масово покидають Україну в пошуках кращих вакансій за кордоном. На цей час однією з найпривабливіших країн в цьому відношенні є Польща. Так, від початку поточного року кількість вчителів, які вирішили поїхати до Польщі, зросла на 15%.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ