НБУ позбавив ліцензій ще шість фінустанов

Поділитися:

В Україні з ринку небанківських фінансових компаній вибули ще шість учасників, відповідно до рішення Національного банку.

Йдеться про п’ять фінансових компаній (ТОВ «ФК» Віртуоз», ТОВ «Бурлінк ЛТД», ТОВ «ФК Фін-Інвест», ТОВ «ФК» Інтернал Фінанс», ТОВ «ФК» Секвенція») та один ломбард (ПТ «Ломбард» «Ізілон» ТОВ «Ізілон»).

2 липня регулятор призупинив їм дію ліцензій через неподання звітності за перший квартал поточного року. Від них чекали звітності за вказаний період, звіт, де вказувалося б про усунення порушення, завірені документи, де підтверджувалося б усунення порушення. Однак, вони так цього і не зробили.

Відтак, з 28 серпня ці установи втратили право здійснювати діяльність із надання фінансових послуг, що вимагає відповідної ліцензії, проте не припиняє обов’язки фінустанов виконувати свої зобов’язання за договорами з клієнтами щодо вказаних у рішеннях регулятора видів фінпослуг.

Нагадаємо, що 9 серпня Національний банк виключив з Державного реєстру фінансових установ ще три фінкомпанії. Йдеться про ПАТ «‎СК «‎Кий Авіа Гарант»‎, кредитну спілку «Шанс-плюс» та кредитний союз «Полісся-кредит». Про це повідомили у прес-службі регулятора.

Раніше ми повідомляли, що з ринку небанківських фінкомпаній вибуло 32 учасники.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ