НБУ буде давати гроші під заставу облігацій «Укравтодору»

Поділитися:

Національний банк України (НБУ) включив облігації серії “N” і “O”, емітовані Державним агентством автомобільних доріг ( “Укравтодор”), в пул застав за операціями рефінансування і дозволив їх використовувати для здійснення банками операцій репо з регулятором.

Відомо, що відповідні зміни передбачені рішенням правління Нацбанку №120-рш від 5 квітня, яке набрало чинності з 8 квітня, передає прес-служба регулятора.

“Рішення направлено на розширення інструментарію банків з регулювання власної ліквідності. Йому передував аналіз цінних паперів та їх емітента”, – сказано в повідомленні Нацбанку.

Слід зазначити, що в грудні 2020 року Національний банк ввів можливість включення в пул застав за кредитами рефінансування та до переліку цінних паперів облігації серії “К”, емітовані “Укравтодором”, і облігації внутрішніх місцевих позик.

Нагадаємо, що в Нацбанку України розповіли про те, що поступово будуть згортати заходи, розроблені для підтримки банків під час кризи. Одночасно з цим глава НБУ говорить про те, що банки отримуватимуть підтримку і далі, коли економіка буде відновлюватися.

Раніше повідомлялося, що Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) допустила до обігу в Україні єврооблігації Румунії з погашенням в січні 2024 і поточною прибутковістю близько 0,8%. Відповідне рішення регулятор прийняв на засіданні 6 квітня, розглянувши представлену в кінці березня заяву Нацдепозитарію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу