Названі терміни запуску українського супутника в космос

Поділитися:

Віце-прем’єр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський розповів, коли буде запущено український супутник “Січ-2-30” в космос.

За його словами, держпідприємство “Конструкторське бюро “Південне” ім. М.Янгеля” та європейська компанія ISILAUNCH уклали контракт стосовно виведення на орбіту українського космічного апарату. Підприємство вже надало аванс.

Він зазначив, що супутник “Січ 2-30” буде виведений на орбіту американською компанією SpaceX (США) Ілона Маска у грудні поточного року. Це станеться на пусковому майданчику компанії SpaceX за допомогою ракетоносія Falcon-9.

Тим часом, як зазначає Уруський, “Січ-2-30” готують до запуску.

Нагадаємо, Американська компанія SpaceX оголосила про запуск 60 супутників. Їх вивела на орбіту ракета-носій Falcon 9. Нові супутники допоможуть в розгортанні мережі інтернет-покриття мережі Starlink. Такі дані оприлюднили в компанії, підкресливши, що це вже 26 запуск.

Раніше повідомлялося, що в Державному космічному агентстві повідомляють, що планують створення супутникового угруповання і запуск космічних апаратів на орбіту. Запустять сім супутників. «Січ-2-30» стане першим з цього угруповання. Це передбачено новою космічною програмою.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ