Натуральні вина продаватимуть без акцизних марок

Поділитися:

Відомо, що 1 січня 2022 року набирає чинності підписаний Володимиром Зеленським Указ про прийняття законопроекту №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

У документі міститься перелік товарів, які не підлягатимуть маркуванню акцизного оподаткування на тестові зразки алкоголю, а також натурально виготовлені вина, тобто такі, що не містять спирту і не перевищують 15% міцності.

Крім цього, згідно із зазначеним законом, термін процесу отримання акцизних марок на відповідні товари скорочено з п’яти до трьох днів.

Також передбачено окремий порядок виробництва етилового спирту для покращення якості процесу. Встановлено певні вимоги щодо пломбування обладнання, безпосередньо самого обладнання, спиртових комунікацій, належності спирту етилового, його обліку, у тому числі й обліку продукції, для  якої він виробляється. Місця, де виготовляється етиловий спирт, що підлягають пломбуванню, повинні бути обладнані сучасними камерами відеоспостереження.

Нагадаємо, раніше у Податковій службі розповіли про акцизи у місцевих бюджетах.

Тим часом, українцям прогнозують подорожчання алкогольних напоїв.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ