Нацполіція розслідує справу про крадіжку коштів з ремонту столичного моста

Поділитися:

Печерський райсуд Києва задовольнив клопотанння слідчого Нацполіції та продовжив строк досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо Поыдыльско-Воскресенського мосту.

Згідно з судовими матеріалами, слідство встановило, що службові особи КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» за попередньою змовою із службовими особами ПАТ «Мостобуд» та ТОВ «ЕКО-БУД-ТРЕЙД», із залученням ряду інших товариств здійснили розтрату та заволодіння державними коштами під час виконання робіт за об`єктом «Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві»

Установлено, що за результатами проведених процедур закупівель ТОВ «ЕКО-БУД-ТРЕЙД» визнано переможцем за процедурою відкритих торгів,

Разом із цим встановлено, що ТОВ «ЕКО-БУД-ТРЕЙД» до визнання переможцем за процедурою відкритих торгів та відповідно укладення договорів підряду, досвіду виконання аналогічного (аналогічних) за предметом закупівлі договору, що передбачено Законом України «Про здійснення державних закупівель», не мало.

Більше того статутний капітал Товариства складав всього 1000 гривень, а кількість працівників та обладнання, не могли належним чином забезпечити виконання робіт за об`єктом будівництва, що в свою чергу ставить під сумнів законність проведення тендеру та заангажованість визначення переможця із «Будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві».

Так, подальшим розслідуванням установлено, що роботи, ТОВ «ЕКО-БУД-ТРЕЙД» самостійно робіт не виконувало, а залучало субпідрядні організації. Серед них

ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському», ТОВ «Україно-європейська будівельна група» ТОВ «Будівельна компанія «Адамант» та інші.

Слідчі встановили, що субпідрядна організація ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському», самостійно роботи не виконувала, а на підставі договорів субпідряду залучила до виконання робіт ТОВ «Мостобуд», ТОВ «Бракман Україна» ТОВ «Мостобудівельний загін № 112» та інші компанії.

В період з 20.11.2018 по 15.01.2019 Державною аудиторською службою України проведено ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва». Аудиторами було знайдено чимало порушень. Зокрема,  завищення ПрАТ «Завод Кузня на Рибальському» даних у актах здачі-приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в та довідках про вартість виконаних робіт форми КБ3 на об`єкті «Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві», внаслідок чого завищено вартість матеріальних ресурсів (металоконструкцій). Загалом же «Кузня на Рибальському» отримала за будівництво мосту 3,2 млн гривень.

Нагадаємо, що з  початку року ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» не платить по кредиту, який взяв у 2017 році під державні гарантії. Про це заявив Мінфін.

Також раніше повідомлялося, Велика Британія надала Україні пропозицію стосовно будівництва сучасних морських військових катерів – саме з нею приїздив міністр оборони та державний секретар з питань оборони Великої Британії Бен Воллес. Йшлося про будівництво британських катерів на українському заводі, а саме, на Миколаївському суднобудівному.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу