Національний банк оцінив обсяг інвестицій в Україну

Поділитися:

Обсяг іноземних інвестицій за період 2021 року, за даними Національного банку України, складе щонайменше 6,5 мільярдів доларів.

Про це стало відомо після виступу на брифінгу заступника фінансового регулятора.

Він повідомив, що очікувана сума коштів, внесених іноземними інвесторами у розвиток власних бізнесів в Україні, сягне 6,5 мільярда доларів США. При цьому більша частина зазначеного розміру коштів належить до реінвестування своєї діяльності на території України.

Більше того, заступник голови Нацбанку зазначив, що наступного, 2022 року, очікується, що сума іноземних інвестицій зросте на 5,5 мільярда доларів. Здебільшого фінансові надходження виходитимуть завдяки вже існуючим материнським компаніям.

Водночас, репатріація дивідендів за 11 місяців цього року склала 7,5 мільярдів доларів, а прогнозована сума за всі 12 місяців 2021 року зросте до 8 мільярдів американських доларів.

До речі, зростання іноземних інвестицій за перше півріччя 2021 року зафіксовано, як рекордне за останні 4 роки, і склало 2,33 мільярда доларів. Основні джерела фінансових вливань – країни Європейського Союзу.

Раніше ми писали про те, що глава Нацбанку в інтерв’ю для закордонних ЗМІ заявив про тиск на нього з боку певних осіб уряду.

Також ми повідомляли про показники обсягу міжнародних резервів України, які за останній місяць зросли на 1 мільярд доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу