Нацдепозитарій збільшить втричі зарплати незалежним директорам

Поділитися:

Національний депозитарій України розгляне питання підвищення розміру базової винагороди членам наглядової ради – незалежним директорам з 120 тис. Грн до 400 тис. Грн за фінансовий рік. Відомо, що позачергові збори акціонерів заплановано на 29 грудня цього року

Згідно з інформацією на сайті НДУ, крім збільшення зарплати незалежним директорам, в депозитарії планують ввести додаткову винагороду незалежним директорам за виконання ними повноважень голови наглядової ради або глав комітетів наглядової ради, а також компенсацій у разі понесених ними витрат у будь-яких суперечках або виробництвах в органах держвлади, пов’язаних з виконанням членом наглядової ради своїх зобов’язань.

Крім того, на затвердження зборів будуть винесені нові редакції статуту НДУ, кодексу корпоративного управління і положення про правління.

Слід зазначити, що Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України (НКЦПФР) прийняла рішення про скликання позачергових зборів акціонерів НДУ 23 листопада.

Нагадаємо, що згідно з даними інформаційної довідки НКЦПФР щодо розвитку фондового ринку України в період з січня по вересень загальний обсяг емісійних цінних паперів склав 86,5 млрд грн. Відомо, що це на 14,94 млрд грн більше в порівнянні з показником аналогічного періоду 2019 року.

Раніше повідомлялося, що на державному підприємстві – флагмані вітчизняного літакобудування – «Антонов» створюється незалежна наглядова рада.

Як повідомили в концерні, наглядову раду на «Антонові» створюється в рамках кардинальної зміни корпоративного управління підприємством. Наглядовій раді надаються вищі керівні функції з незалежним контролем за менеджментом і персоналом заводу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу