Нацбанк змінює тарифи для банків та інкасаторів

Поділитися:

Національний банк України змінив тарифи на касове обслуговування банків і інкасаторських підприємств. Нові правила набудуть чинності з 1 вересня 2020 року.

Норми простимулюють українські банки перерозподіляти гроші у власні мережі, між банками та уповноваженими банками, а також уникати зустрічних перевезень готівки. Також нові правила сприятимуть розширенню безготівкових форм розрахунків.

Нові правила:

– скасовується розмежування оплати за номіналами купюр і розмінних монет, встановлюється єдиний тариф за видачу готівки – 0,4 відсотка від суми виданих готівкових коштів.

– підвищується тариф за видачу банкнот в гривні банкам для підкріплення каси в рамках зданих сум.

– встановлюється розцінка за здачу надлишків готівки, які придатні до обігу в обсязі 0,25 відсотка від суми зданої готівки.

Також Центральний банк залишив без змін пільгові тарифи на касове обслуговування банків готівки, послуги яких пов’язані з виплатою соціальної допомоги бюджетними установами.

Зношені і пошкоджені купюри НБУ тепер буде приймати безкоштовно.

Нагадаємо, що за інформацією фахівців Національного банку України, заощадження місцевого населення в першому півріччі 2020 року скоротилися майже на 6 відсотків.

Експерти стверджують, що ініційоване президентом Зеленським підвищення мінімальної заробітної плати кілька збільшить доходи громадян і, як наслідок, збільшить шанси на збереження. Тому в даний час необхідно і бажано збільшити мінімальну заробітну плату навіть до заявленого значення.

Також ми писали, що глава Нацбанку України заявив, що прогнозоване підвищення мінімальної заробітної плати підтримає економіку країни на етапі відновлення, тим самим збільшивши внутрішній попит. За словами чиновника, перше підвищення з 4700 до 5000 гривень практично не вплине на загальний рівень інфляції в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу