Нацбанк затвердив нові вимоги до винагородження банкірів

Поділитися:

У Нацбанку України оприлюднили нове положення стосовно звітів про виплачену винагороду членам наглядової ради та правління банку. Йдеться про те, що весь процес має стати максимально прозорим, аби підвищити рівень довіри до ухвали таких рішень.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Також обов’язковим відтепер буде розміщення всієї інформації та звітів на вебсторінці Нацбанку. Кожного року у звіті можна буде побачити всі цифри, якими відображені винагороди, виплачені членам наглядової ради та правління протягом звітного року. Акценти мають робитися на прозорості, зрозумілості, а також намаганні уникнути конфліктів інтересів у нацрегуляторі.

Йдеться про Положення про вимоги до положень і звітів про винагороду членів наглядової ради та правління банку затверджене постановою Правління Національного банку України від 30 листопада 2020 року № 153, а сама постанова набрала чинності 4.12.2020 р.

Раніше повідомлялося про те, що у Нацбанку підрахували суми виплат за зовнішніми боргами. Як повідомляє регулятор, суми виплат за зовнішніми боргами країни й бізнесменів визначені на 1 жовтня 2020 року. За даними регулятора, в 4-му кварталі поточного року обсяг виплат зовнішнім нерезидентам оцінювався на суму 5,83 мільярда доларів.

Також ми писали й про те, що Нацбанку сподобалася ідея з цифровою гривнею. У Національному банку України позитивно поставилися до можливості випуску так званих цифрових грошей, які будуть еквівалентом звичних гривень. Про це розповів очільник НБУ, додавши, що такі гроші можуть стати рівноцінними з паперовими та металевими — фіатними.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу