Нацбанк вважає криптовалюту ризиковою

Поділитися:

Операції з криптовалютою мають статус високо ризикованих. Зокрема, також вважаються ризикованими відносини з клієнтами, які ведуть діяльність у сфері віртуальних активів.

Про це йдеться в постанові Національного банку України №65.

Варто відзначити, що засновник однієї з кріптовалютних бірж вважає, що криптовалюта стала гідним конкурентом банківському сектору. У країні високий показник користувачів цифрової валюти.

Кріптовалютние біржі зараз намагаються відкласти на максимальний термін введення процедури ідентифікації користувача перед проведенням операції. Така процедура вже існує, але поки її не ввели офіційно, так як немає відповідних зобов’язань.

“Криптовалюта – це свобода. Біржі максимально хочуть відкласти термін введення такої ідентифікації”, – сказав один із засновників кріптобіржи.

Раніше говорилося про те, що кріптовалютнi біржі віднімуть у майнерів статус головних продавців криптовалюти.

Також варто відзначити, що за допомогою криптовалюта здійснюється кримінальна деятелньность. Так влади Сполучених Штатів Америки звинувачують президента Венесуели Ніколаса Мадуро в причетності до наркотеррорізму. При цьому, щоб приховати свою причетність до діяльності наркокартелю, використовувалася криптовалюта.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу