Нацбанк скоротив міжнародні резерви

Поділитися:

У Раді Національного банку України повідомили, що обсяг міжнародних резервів НБУ на 1 березня становив $ 28,6 млрд.

За словами голови Ради, це в чотири рази перевищує плановий обсяг платежів уряду і Нацбанку за зовнішньою заборгованістю перед нерезидентами в 2021 році, зокрема на користь Міжнародного валютного фонду – $ 1,6 млрд.

Відомо, що обмінний курс гривні на міжбанківському ринку протягом минулого тижня перебував в бічному тренді, не перевищуючи 28 грн за $ 1.

“Незначне переважання попиту на іноземну валюту з боку клієнтів банків над її пропозицією (в середньому за день на $ 8 млн) було сформовано, головним чином, на форвардному сегменті ринку. При цьому збільшився продаж іноземної валюти фізичними особами на готівковому ринку, що дозволило банкам збільшити викуп валюти в позицію “, – зазначив глава Ради НБУ.

Нагадаємо, що в Україні в лютому бізнес краще оцінював економічний стан своїх підприємств, а також перспектив діяльності на тлі пом’якшення карантину, повідомляють в Національному банку.

Раніше повідомлялося, що Національний банк вирішив підвищити облікову ставку на 0,5% – до 6,5%. Регулятор може підвищити ставку вже 4 березня на своєму засіданні.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ