Нацбанк розповів про валютну політику

Поділитися:

У Нацбанку оприлюднили відомості про валютну політику на найближчий час. За словами експертів, курс гривні залишиться стабільним, оскільки ніяких передумов для його падіння не існує. Також було сказано і про те, що нинішня політика національного регулятора схожа з тією, яку проводять інші центробанки європейських країн.

Для порівняння було наведено банки таких країн, як Росія і Туреччина, Польща та Угорщина, Болгарія та інші країни. На даний час гривня як валюта відрізняється тим, що знаходиться на середньому рівні по девальвації. Іншими словами, є національні валюти, які більше до неї схильні.

У поясненні НБУ є і причини просідання валюти. Експерти нагадали, що таких причин багато, вони є в кожній країні та пов’язані з різними подіями. У нинішній момент гривні значне просідання не загрожує. Але не варто забувати й про те, що існують деякі сезонні коливання.

Раніше повідомлялося, що Нацбанк радить позичальникам іпотеки у іноземній валюті готуватися до зняття мораторію. У центробанку нагадують, що будь-який мораторій — захід не постійний. Адже позичальник може подумати, що йому все одно все зійде з рук і не віддавати борг взагалі.

Також ми писали про рейтинг прибуткових банків. Його склали в НБУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу