Нацбанк прогнозує зростання кредитування бізнесу і населення

Поділитися:

Національний банк України опитав українські банківські структури про їхні прогнози на наявність грошових коштів для позик жителям країни та бізнесменам. Опитування продемонструвало оптимізм банкірів у 2021 році. Про це повідомляє пресслужба Центробанку.

Як показало опитування, свідчать у Нацбанку, українські банкіри впевнені в наповненні їхнього кредитного портфеля на всьому протязі поточного року. Так, 83% банків, по завіряннях їхніх глав, зможуть видавати позики домогосподарствам. А 74% фінансових структур прогнозують збільшення коштів для кредитів підприємцям.

При цьому банкіри повідомили, звідки на їхню думку, візьмуться кошти для кредитування. 2/3 банкірів роблять ставку на вклади населення в банки, а 60% фінустанов – на кошти, які викладають на свої рахунки підприємства.

Нагадаємо, в пресслужбі Національного банку України повідомили, що попри пандемію COVID-19, ринок фінансових послуг в Україні зріс.

Також раніше ми писали про те, що з 1 липня 2021 року Нацбанк планує підвищити вагу ризику для незабезпечених споживчих кредитів до 125%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу