Нацбанк прогнозує сплеск інфляції

Поділитися:

Сплеск інфляції — 9,6% — у третьому кварталі року прогнозує Національний банк. При цьому регулятор погіршив прогноз інфляції на кінець року з 7 до 8%. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

У звіті НБУ йдеться, що така динаміка спостерігається через подорожчання продовольчих товарів та палива у світі, а також високий споживчий попит в Україні. Національний регулятор прогнозує, що інфляція до 5% повернеться вже у першому кварталі наступного року. Цьому сприятимуть надходження на ринки нового врожаю, вичерпання ефекту від низької бази порівняння для окремих товарів, а також підвищення облікової ставки Нацбанком.

Регулятор також відзначив, що у 2021-2023 роках економіка зростатиме стійкими темпами — близько 4%. За підсумками цього року економіка зросте на 3,8% через споживчий попит.

Раніше повідомлялося про те, що Кабміні вирішили — інфляція розігріває економіку. Раніше економісти передбачили зростання ВВП на 4,6% у 2021 році. При цьому рівень інфляції, згідно з прогнозами, повинен скласти 6% або навіть вище.

Також ми писали й про те, що минулого року інфляція прискорилася до 5%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу