Нацбанк пояснив, чому економіка «просіла» на 11%

Поділитися:

У Нацбанку України повідомили про те, що стало причиною скорочення ВВП України в період з квітня по червень 2020 року. За підрахунками аналітиків, зниження визначено на позначці 11,4%.

Головним «винуватцем» такої ситуації в країні став коронавірус, який почав своє «підкорення» світу з Китаю, в після швидко поширився по всіх континентах і країнах. В Україні перші хворі були зафіксовані в кінці зими поточного року, а вже на початку березня був оголошений карантин.

Економіка в другому кварталі 2020 року працювала в дуже жорстких умовах, тому падіння показників було неминучим. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Бізнес скоротив свої інвестиції, а й купівельна спроможність впала — люди стали менше витрачати навіть не товари й послуги, які раніше були популярними. З березня почав падати експорт, стався спад в сільському господарстві, зменшився транзит газу – це досить вагомі причини для зниження ВВП.

Раніше повідомлялося про оптимістичний настрій серед українських бізнесменів. Вони сподіваються на підвищення прибутків вже у 2021 році.

Також ми писали про те, що ринок лізингу в країні падає.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу