Нацбанк фіксує збільшення попиту на долари

Поділитися:

Ще 29 грудня на міжбанківському валютному ринку спостерігалося збільшення попиту на долари США. А також курс цієї валюти поступово підвищувався в процесі торгів. Це помітили аналітики Національного банку України. Хоча цього дня регулятор не брав участі в купівлі або продажу доларів на міжбанку.

29 грудня НБУ надав банкам і їхнім клієнтам можливість самим знаходити компроміс щодо курсу. За словами аналітиків регулятора, головним мотиватором для всіх учасників торгів того дня була необхідність закриття угод перед наближенням кінця року: і для продавців, і для покупців валюти на міжбанку. На міжбанківському валютному ринку давали знати про себе надходження великих відшкодувань ПДВ експортерам. Пропозиція була слабкою, а попит поступово зростав.

За три дні до Нового року довідковий курс НБУ зафіксований на рівні 28,3692 гривні, а офіційний на 29 грудня встановлений на позначці 28,3668 гривні за долар.

Нагадаємо, за 9 місяців 2020 року іноземні інвестори забрали з нашої країни 343 мільйони доларів США. Про це опубліковані відомості в Національному банку України.

Також раніше ми інформували про те, що пандемія COVID-19 не зменшила інтересу іноземних вкладників в українське сільське господарство.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу