Нацбанк дозволив здавати зношені банкноти

Поділитися:

У Національному банку України прийняли нові правила щодо визначення платіжних ознак та обміну банкнот, а також монет. Про це йдеться у відповідній постанові з боку Набанка, опублікованій від 31 липня.

Відзначимо, що мова йде про документ №114, який можна побачити на офіційному сайті відомства. У положеннях постанови НБУ прописав нові правила регламенту обміну банкнот в разі їх поганого зовнішнього стану.

Зокрема, в разі виявлення зношеної купюри кожен українець може подати банкноту на дослідження в НБУ. Також дозволяється здавати гроші через їх аномальний колір та інші зовнішні вади.

Відзначимо, що нові правила з боку НБУ вступають в дію від 1 вересня поточного року.

Цікаво, що в самому Нацбанку також вирішили провести додаткові тренінги для банків і інкасаторських компаній, які допомогли б фахівцям краще розбиратися в стані і справжності валюти.

Нагадаємо, що в Національному банку України ввели нову монету номіналом в десять гривень, яка за своєю стилістикою присвячена Повітряним силам Збройних Сил України.

Також в Україні вводиться в обіг нова монета номіналом в 20 гривень. Це пам’ятна монета, присвячена 1075-річчю з часу правління княгині Ольги.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ