НАТО буде реформувати «Укроборонпром»

Поділитися:

Днями відбулася зустріч між керівництвом держконцерну “Укроборонпром”, головою Офісу зв’язку НАТО в Україні Олександром Вінніковим та представниками штаб-квартири Альянсу

“Важливість подібної зустрічі – висока. Зараз український оборонно-промисловий комплекс (ОПК) і його головний концерн – Укроборонпром – проходять реформування за принципами ОЕСР (Організація економічного співробітництва і розвитку). За цим принципам ведеться бізнес в усьому світі. Це – стандарти. НАТО – це теж стандарти, в першу чергу – безпеки. І радує, що представники Альянсу звернули увагу на деякі позитивні зрушення в діяльності українських підприємств оборонно-промислового комплексу “, – вважає екс-спікер Генштабу ЗСУ Влад Волошин.

Військовий експерт упевнений, що Україні потрібно прагнути до того, щоб стати ближче до НАТО. У тому числі потрібно реформування армії, ОПК.

Як уточнив екс-спікер Генштабу ЗСУ, потужності українських підприємств цікавлять представників країн НАТО.

“На сьогоднішній день існує декілька домовленостей щодо послуг, який наші підприємства можуть надати Альянсу. Відомо, наприклад, про виготовлення вертольотів на Одеському авіаремонтному заводі. Про спільні з Туреччиною планах з виробництва корвета, безпілотників. Надалі, впевнений, такі контакти будуть збільшуватися, а кількість контрактів – рости “, – резюмував експерт.

Нагадаємо, що червневий саміт Бухарестської дев’ятки буде важливою подією для України. Про це сказав на брифінгу президент Польщі. Зокрема, саме під час цього саміту буде обговорюватися дорожня карта України для вступу в Альянс.

Раніше повідомлялося, що керівництво Державного концерну «Укроборонпром» обговорило з головою Офісу зв’язку НАТО в Україні питання реформи і Стратегії розвитку ОПК на майбутнє. Такі дані оприлюднили в прес-службі концерну.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу