Нардепа Кузьміних відпустили із зали суду

Поділитися:

Наприкінці січня народного депутата Сергія Кузьміна було звинувачено у шахрайстві, внаслідок того, що правоохоронці затримали його під час отримання хабаря у розмірі 558 тис. гривень. Нардеп проводив махінації в укладанні контрактів між приватними компаніями та лікарнею у Житомирській області.

3 лютого Кузьміних оголосили у розшук через те, що він ігнорував повістки до органів слідства. Хоч депутата і вдалося затримати 7 лютого, суттєвого результату щодо ведення справи це не дало.

Вищий антикорупційний суд не зміг здійснити запобіжний захід депутатові партії «Слуга Народу», оскільки останній не взяв із собою паспорт, при ньому було лише депутатське посвідчення, але воно не дозволяє належним чином встановити особу підозрюваного. Засідання змушені були перенести на 8 лютого.

Сам Кузьміних заявив, що він невинний і доводитиме свою непричетність до підозр. Також на виході з будівлі суду депутат грубо відреагував на спробу співробітника НАБУ вручити йому повістку, а також штовхнув його.

За даними «Центру протидії корупції», депутат нібито забув паспорт у Житомирі, тому суд не зміг підтвердити особу підозрюваного. Водночас використати додаток «Дія» у суді Кузьміних не може, оскільки телефон у нього вилучили.

Згодом ВАКС відмовив Кузьміних у розгляді запобіжного заходу через відеозвʼязок із Житомира, в чому є провина суддів.

«Буде наданий час до 16-ї години. Можливо, ви до того часу зв’яжетесь зі своїм клієнтом, може, він знайде можливість з’явитися у суді до того часу», — сказав суддя ВАКС Олег Ткаченко, оголосивши перерву та звернувшись до адвоката нардепа Лариси Криворучко.

Раніше ми повідомляли подробиці затримання нардепа Кузьміних, який вимагав у постачальника медичного обладнання гроші у вигляді 30% «відкатів» від сум договорів, укладених з комунальною лікарнею.

Також, НАБУ знайшло мільйони готівки у родичів екс-заступника голови ДПС Наталії Рубан.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ