Найбільші судноплавні компанії оштрафували за махінації із фрахтом

Поділитися:

81 мільйон доларів штрафу отримали одні з найбільших судноплавних компаній. Порушення стосувалися махінацій із фрахтовими ставками.

Таке рішення було ухвалене Корейською комісією зі справедливої ​​торгівлі (FTC).

Так, 23 лінійні оператори потрапили під пильне око регулятора після того, як імпортери деревини відправили скаргу до FTC. Розслідування тривало з липня 2018 року.

У результаті було встановлено, що компанії вступили у змову заради впливу на ставку фрахту за маршрутом Південна Корея-Південно-Східна Азія у період 2003-2018 рр. Торік у травні FTC попередила компанії про загрозу штрафу у близько 672 мільйони доларів. Це спричинило протести з боку низки організацій. Йдеться про Міністерство океанів та рибальства Кореї, Корейську асоціацію судновласників, Корейську асоціацію судноплавства, Федерацію корейських профспілок моряків. Також невдоволення висловив китайський уряд. Всі вони заявили, що штраф загрожуватиме відновленню галузі після коронакризи. На цьому тлі штраф було зменшено.

Серед 23 порушників – більшість великих лінійних операторів і ціла низка регіональних перевізників, зокрема: HMM, SM Line, Korea Marine Transport, Pan Ocean, Sinokor, Maersk, Evergreen, Yang Ming, Wan Hai, SITC, а також Cosco.

З-поміж усіх найбільший штраф виписали компанії KMTC – 24,86 мільйона доларів. Тоді як флагманському перевізникові Південної Кореї HMM – близько 3 мільйонів.

Раніше ми повідомляли, що Україна та Данія разом будуватимуть кораблі.

Нагадаємо, що було затримане та арештоване російське судно «Академік Іоффе», яке повернулося із наукової експедиції. Наразі воно стоїть на рейді порту Скаген. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ РФ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу