“Нафтогаз” збільшить потужності альтернативних джерел енергії

Поділитися:

До 2030 року «Нафтогаз» планує впровадити та активно використовувати альтернативні джерела енергії у розмірі мінімум 1 гігавату. Мета збільшення «зелених» потужностей полягає у покритті власних потреб в електроенергії та подальшої реалізації на ринку.

Глава правління «Нафтогазу» прокоментував плани компанії збільшити потужності, зазначивши, що окрім «зелених» (вітер, сонце) джерел енергії вона також цікавлена у біометані, біогазі та біопаливі. Їх використання забезпечить торгівлю електроенергією на умовах ринку та постачання «зеленої» енергії підприємствам України відповідно до стратегії з декарбонізації.

Радник голови правління НАК з питань розвитку низьковуглецевого бізнесу та Європейського «зеленого» курсу, у свою чергу, прогнозує залучення близько 1 мільярда інвестицій на будівництво вищезгаданих потужностей до 2030 року. Також компанія планує залучити партнерів з метою наростити власне «зелене» портфоліо, яке на даний момент складається з 34 мегават сонячної генерації.

Він наголосив, що “Нафтогаз” зацікавлений у виробництві “зеленої” енергії, оскільки зараз це вже приносить значний прибуток, до того ж додатково не стимулює “зелений” тариф.

Радник голови додав, що «Нафтогаз» має на меті зайняти місце національного лідера у виробництві «зеленого» водню для постачання його до країн Європейського союзу. Але для реалізації таких амбіцій необхідно збудувати нові потужності. «Саме таким шляхом зараз йдуть провідні нафтогазові компанії у світі», – підсумував фахівець.

Раніше ми писали про те, що в Україні розпочали реалізацію першого проекту з виробництва «зеленого» водню — обсягом 100 мегават на рік.

Також ми повідомляли про запуск нової газової свердловини на території Яблунівського родовища, який здійснила компанія “Нафтогаз”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу