«Нафтогаз» запустив нову газову свердловину

Поділитися:

На Полтавщині запущено нову свердловину з потенціалом виробництва газу у 365 тисяч кубічних метрів. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, звернувши увагу на те, що Україна продовжує нарощувати видобуток власного палива.

Прем’єр-міністр зазначає, що найбільша компанія України “Нафтогаз” запустила газову свердловину на території Яблунівського родовища. Він уточнив, що вона здатна виробляти мінімум 365 тисяч кубометрів газу за одну добу. За словами чиновника, зростання видобутку власного газу відноситься до одного з трьох ключових завдань, поставлених керівництву «Нафтогазу».

Денис Шмигаль також додав, що за рік підписано вже вісім угод про розподіл продукції. З їхньою допомогою планується інвестувати у розвідку та видобуток газу понад 10 мільярдів гривень. Більше того, перший газ у рамках цього проекту може видобуватися вже наступного, 2022-го, року.

Раніше ми писали про експертну думку директора дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Добування», який вважає, що наступні 5 років — це 5 років інтенсивної розвідки нових ділянок та експлуатації виснажених родовищ.

Також ми повідомляли про збитки “Нафтогазу” за перші шість місяців 2021 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу