«Нафтогаз» запропонував газзбутам купувати газ для перепродажу

Поділитися:

«Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» запропонувала 30-ти збутовим підприємствам купувати природний газ для перепродажу. Було надіслано комерційні пропозиції стосовно річного контракту на постачання “блакитного палива” із фіксованою вартістю.

Відомо, що у договорі прописано річний мінімальний і максимальний об’єм газу. Газопостачальні компанії повинні придбати щонайменше половину від максимального річного замовлення. До 28 квітня дано час для обговорення умов договору та надання перших заявок щодо обсягів вже на травень поточного року. Вказано, що контракт міститиме стандартні вимоги для всіх газопостачальників побутовим споживачам з фіксованою річною вартістю.

Зокрема, покупець може сплатити за газ умовах передплати. За постоплатою (упродовж 45 діб з місяця постачання) газзбути повинні надати банківську гарантію щодо періоду закупівлі з жовтня до березеня. З квітня до вересня будо достатньо гарантії й материнської компанії. Вартість газу залежатиме від термінів звернення з приводу підписання відповідного договору.

У компанії зауважують, що “Нафтогаз” прагне до розвитку газового ринку і хоче підтримувати газопостачальників зі збуту газу за фіксованою річною вартістю.

Раніше повідомлялося, що Нацкомісія з держрегулювання у сферах енергетики та комунпослуг запровадила дію річних тарифів на природний газ населенню з 1 травня.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, незаконно виписала собі премії на два з половиною мільйони гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу