«Нафтогаз» вводить новий тариф

Поділитися:

Компанія «Нафтогаз» планує в липні ввести новий тариф на газ для населення. Причому це буде не місячний тариф, а сезонний.

За словами одного з топ-менеджерів компанії, цей сезонний тариф дозволить платити за газ рівними частинами.

«Плануємо в липні представити нову пропозицію на ринку – сезонний тарифний план з можливістю рівномірних оплат» – заявили в компанії.

Якою буде величина сезонного тарифу, на скільки місяців він буде розрахований, і чи можна буде клієнтам компанії вільно переходити з одного тарифу на інший – поки невідомо. Очевидно, ці питання ще вирішуються, або ж керівництво компанії не хоче передчасно розкривати подробиці.

Якщо сезонний тариф на газ виявиться вище, ніж «фіксований» тариф, який встановлений на рік, то навряд чи він буде популярний у споживачів. Його може спіткати доля «місячного» тарифу на червень, яким не захотів скористатися жоден клієнт «Нафтогазу», що, втім, і не дивно.

Адже червневий місячний тариф виявився вище за річний в півтора рази. «Нафтогаз» виставив червневу ціну на газ в розмірі 11,94 гривні за кубометр проти річного 7,96.

Постачальники пояснюють таку, нетипову для літа ціну тим, що вартість газу на європейському ринку не падає. Росія обмежила поставки газу в Європу, змушуючи європейських партнерів змиритися з неминучістю запуску газопроводу «Північний потік 2».

Нинішня ціна газу на ринку в Європі становить 29 євро за МВт-година, і це – найвища вартість за останні п’ять років, відзначили в компанії «Оператор ГТС України».

Раніше українців попередили про цілком можливе підвищення місячних тарифів на природний газ.

Як пояснив глава Міністерства енергетики Герман Галущенко, така ситуація загрожує Україні, якщо на європейському ринку продовжиться тенденція щодо підвищення вартості «блакитного палива» через його дефіциту.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ