«Нафтогаз» відкрив нове родовище газу на Полтавщині

Поділитися:

Нове родовище газу в Полтавській області було днями відкрито НАК “Нафтогаз”. Про це повідомили в соцмережах в групі “Нафтогаз Розвідка та Видобуток”.

“Є чудовий подарунок до зимових свят – ми відкрили нове газоконденсатне родовище в Полтавській області.” Перлове родовище “це: +2 млрд кубометрів перспективних запасів і ресурсів газу для України; + 200 млн кубометрів газу розвіданих запасів”, – наголошується в повідомленні.

Відомо, що пошукова свердловина підтвердила наявність покладів газу на глибині 6 150 м. Планується, що добовий видобуток зі свердловини досягне 100 тис. Кубометрів.

Слід зазначити, що загальна площа нового родовища становить 213 кв. км, в його межах виділено 5 газонасичених горизонтів.

Нагадаємо, що НАК «Нафтогаз України» отримав від Кабінету міністрів дозвіл викупити 100% акцій ТОВ «Надра Юзівська». Це нафтогазоносна ділянка, який розташований в двох областях нашої країни – Донецької та Харківської. 18 грудня між головами правління НАК «Нафтогаз України» і НАК «Надра України» було підписано договір купівлі-продажу. Тепер справа за АМКУ, який повинен перевірити і схвалити операцію.

Раніше повідомлялося, що розробляти Юзівське родовище дозволив Нафтогазу Кабінет міністрів. Рішення було прийнято на засіданні 16 грудня.

Йдеться, про покупку 99,5% у «Надр України» і ще 1% у її дочірньої компанії «Укрнаукагеоцентр». За які «Нафтогаз» повинен розрахуватися після отримання необхідного дозволу від АМКУ протягом 15 днів з моменту отримання 100-відсоткової частки підприємства.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ