«Нафтогаз» таки став постачальником останньої надії

Поділитися:

Кабінет Міністрів України надав вітчизняній компанії НАК “Нафтогаз” України статус “постачальника останньої надії” для українців в питанні закачування природного газу строком на три наступні роки. Відповідну постанову уряд опублікував на своєму офіційному сайті.

Відзначимо, що мова йде про рішення №917-р, яке Кабмін розмістив від 22 липня поточного року.

Нещодавно Міністерство енергетики провело окремий конкурс з відбору постачальника останньої надії, за підсумком якого перемогу здобув НАК “Нафтогаз” України.

Повідомляється, що компанія запропонувала послуги за ціною 2 711,86 тисяч гривень за одну тисячу кубометрів газу. Націнка за таким тарифом склала 0%.

Так, тепер в разі потреби компанія зобов’язується протягом 60 днів закачувати газ тим українцям, які залишилися без свого постачальника газу. В такому випадку, тариф буде складений за середнім коефіцієнтом цін торгів на хабі, які фіксувалися в 1-22 числах за місяць до поставки газу.

Нагадаємо, що компанія «Укргазвидобування», що входить до складу Національної акціонерної компанії «Нафтогаз” України, заснувала ТОВ «Нафтогаз Дриллінг». Основним видом роботи компанії стане буріння.

Тим часом, в НАК “Нафтогаз” України висунули ідею торгувати газом через ряд українських банківських установ. Серед таких, операції можуть проводити через державні Ощадбанк і ПриватБанк.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу