«Нафтогаз» став постачальником останньої надії та підняв ціни

Поділитися:

Газопостачальна компанія «Нафтогаз» стала «постачальником останньої надії» та підняла ціни у 5,8 раза. Тепер ресурс за цим механізмом коштує 46,7 грн/куб. м (разом з ПДВ). Про це повідомляє пресслужба компанії.

Клієнтами «постачальника останньої надії» стають на 60 днів у разі розірвання контракту з попереднім газопостачальником і в разі відсутності нового. Після цього терміну, якщо не буде здійснено переходу на нового постачальника, постачання газу припинять.

Зазначається, що «Нафтогаз» як ПОН обслуговує домогосподарства у Донецькій, Херсонській, Полтавській, Одеській та Луганській областях, а також у Кременці Тернопільської області, Мелітополі та Мелітопольському районі Запорізької області, Коростишеві та Коростишівському районі Житомирської області, Шепетівці на Хмельниччині.

У жовтні уряд встановив граничну вартість газу постачальника останньої надії 7,96 гривень/куб. м до грудня. Та НАК заявив, що без рішення Нацкомісії держрегулювання енергетики та комунальних послуг ціна на газ для 457 тис. клієнтів за механізмом ПОН може становити більше 30 гривень/куб. м.

Раніше повідомлялося, що в Україні тарифи на газ для тих, хто користується послугами постачальника останньої надії (ПОН), можуть різко злетіти. Про це йдеться у повідомленні НАК «Нафтогазу».

Також ми писали, що зарплата голови «Нафтогазу» зменшилася майже у 1000 разів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу