«Нафтогаз» приготував трирічний контракт для постачальників тепла

Поділитися:

Національна компанія України «Нафтогаз» підготувала трирічний договір з постачання природного газу для виробників теплової енергії, свідчить пресреліз компанії.

Як зазначається, починаючи з червня поточного року і упродовж наступних 13-ти місяців ринкова вартість буде на рівні 7,42 грн за один кубометр (разом з ПДВ, проте без тарифу оператора ГТС). Очікується, що пропозиції цін для підприємств ТКЕ у періоди з 1 липня 2022-го року та з 1 липня 2023-го року – проіндексують.

Довгострокова ринкова ціна поширюватиметься тільки на обсяг “блакитного палива”, який відповідає традиційному обсягу споживання ТКЕ стосовно виробництва тепла і гарячої води на потреби споживачів. Додатковий газ відпускатимуть для ТКЕ за спотовими цінами.

Нагадаємо, що НАК «Нафтогаз України» спільно з низкою міністерств реструктуризує заборгованість підприємств теплокомуненерго за природний газ, поставлений в рамках покладених на компанію спецобов’язків (ПСО). Таке доручення Кабінету міністрів, який підтримав ініціативу глави Міністерства енергетики Германа Галущенко.

Раніше повідомлялося, що Нафтогаз повинен реструктуризувати борги всіх теплокомуненерго. Таке доручення компанія отримала від уряду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу