«Нафтогаз» поскаржився в АМКУ на нечесну конкуренцію

Поділитися:

В Антимонопольний комітет поскаржилася газопостачальна компанія «Нафтогаз України» на нечесну економічну конкуренцію на роздрібному ринку постачання “блакитного палива” побутовим споживачам.

Як розповіли у компанії, ТОВ «Регіональна Газова Компанія» використала електронний сервіс під брендом «104» (офіційний канал комунікації операторів ГРМ із клієнтами) для реклами споживачам “блакитного палива” із заохоченням ставати клієнтами постачальників торгової марки «ТВІЙ ГАЗЗБУТ».

Зазначається, що споживачі, які вирішили змінити постачальників після відкриття газового ринку, відкривши свої персональні кабінети на сайті «104.ua» одержують автоматичні повідомлення: «Повертайтеся до ТВІЙ ГАЗЗБУТ». У компанії вважають, що формулювання побудоване так, що ніби клієнти можуть вирішувати питання з приводу газу виключно через один персональний кабінет на «104.ua». Також у повідомленні є активне посилання (кнопка «Приєднатися»), що миттєво направляє споживача на ресурс, де є можливість приєднання до газопостачальника бренду «ТВІЙ ГАЗЗБУТ».

Нагадаємо, раніше сьогодні уряд звільнив з посади голови правління НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва, призначивши замість нього Юрія Вітренка.

Раніше ми повідомляли, що керівництво “Нафтогазу України” заявляє, що минулого року компанія отримала 19 млрд гривень чистого збитку. Наголошують, що отримали перший збиток із 2014 року через економічну кризу, пов’язану з коронавірусною пандемією, падіння цін на природний газ та боргову кризу. Вказано також про створення резервів по боргах на 42 млрд 600 млн грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу