«Нафтогаз» почав домовлятися з облгазами

Поділитися:

НАК “Нафтогаз України” пропонує газопостачальним компаніям сформувати необхідний ресурс природного газу для поставок населенню.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Дивізіон «Нафтогаз Комерція» буде реалізовувати природний газ для постачальників домогосподарств. Компанія пропонує укласти річний контракт на поставку газу з щомісячним формульним визначенням ціни, яка буде відома до кінця місяця поставки.

Ціна за річними контрактами буде визначатися, виходячи з котирувань міжнародних газових хабів, поточного ринкового спреду, а також умов оплати. Як вважають в Нафтогазі, запропонована формульна ціна є прогнозованою і повністю відповідає ринковим ціновим індикаторами і не створює перекосів на ринку.

В рамках зазначеного контракту передбачені різні умови розрахунків: 100% передоплата, оплата частинами кожні 10 днів протягом періоду поставки, до 25 числа місяця, наступного за місяцем поставки.

«Нафтогаз сумлінно виконував свої обов’язки щодо забезпечення населення газом під час дії режиму ПСО. Після того, як з 1 серпня регулювання ринку газу завершиться, компанія має намір залишатися надійним постачальником природного газу для внутрішнього ринку. Ми запропонуємо газ вітчизняного та імпортного походження в обсягах, достатніх для задоволення потреб українців», – зазначив голова правління НАК «Нафтогаз України».

Нагадаємо, «Нафтогаз» став постачальником «останньої надії», але постачати населенню газ буде за ціною імпортного паритету.

Також ми писали, що українці будуть платити за газ по-новому.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу