«Нафтогаз» не надав фінплан на 2021 рік

Поділитися:

У Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України» відмовилися оприлюднити фінансовий план на поточний рік. З таким проханням до неї звернулися ЗМІ. У відповіді на запит медіа у компанії наголосили, що не можуть це зробити, оскільки відповідні документи призначені виключно для внутрішнього користування.

У «Нафтогазі» послалися на закон «Про доступ до публічної інформації», частину 2 статті 13. Мовляв, відповідно до прописаних норм закону, оприлюдненню інформація підлягає, якщо компанія володіє відомостями щодо стану навколишнього середовища; даними про якість продуктів харчування та побутових предметів; інформацією про аварії, надзвичайні події, природні явища, що становлять небезпеку для громадян; відомостями, що становлять суспільний інтерес.

Відтак, додали у компанії, документ про фінплан не підпадає під пункти вищевказаної статті.

Раніше ми повідомляли, що у 2020 році ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» збільшила збиток в 6 разів до 115,2 млн гривень в порівнянні з 2019 роком. Така фінансова звітність була опублікована на Порталі відкритих даних.

Також ми писали, що НАК «Нафтогаз» отримала відразу чотири спецдозволу на користування надрами. Йдеться про родовище під назвою «Дельфін», яке розташоване на шельфі Чорного моря, і на дозвіл розробки надр і користування ними.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу