«Нафтогаз» модернізує низку ТЕЦ

Поділитися:

Керівник дочірньої компанії Нафтогазу «Нафтогаз Тепло» заявив про намір перевести низку українських теплоелектроцентралів на альтернативні види палива.

Наразі компанія вже має трирічну стратегію модернізації шести великих ТЕЦ (Дніпровська, Миколаївська, Криворізька, Херсонська, Одеська та Сєверодонецька), які мають незабаром потрапити під управління «Нафтогаз Тепло». Загалом попередню суму угоди позначено в 900 мільйонів доларів інвестицій.

«Нафтогаз буде одним із співінвесторів. Але ми розраховуємо на фінансування кількох джерел. Це можуть бути “зелені” облігації, які будуть емітовані або НАК, або компанією “Нафтогаз Тепло”, кредитні ресурси, які залучені з міжнародних банківських установ», – повідомив начальник «НТ».

Він також додав, що насамперед модернізація передбачає “зелений перехід” з метою максимального використання відновлюваних джерел енергії, незважаючи на індивідуальність кожного об’єкта. Наразі, за словами керівника підприємства, фахівці розглядають модель комбінованих потужностей, які здебільшого залежать від регіону розташування об’єкта: вітер, сонце чи котли на біопаливі.

При цьому на підприємстві впевнені, що кожна теплоелектроцентраль територіально може дозволити розміщення вітряних та сонячних електростанцій та подальше їх підключення після завершення модернізації.

До речі, постачанням біосировини за планами компанії займатимуться місцеві виробники.

Оскільки підприємство не зможе відразу відмовитись від споживання метану в один день, планується використання газопоршневих двигунів. Однак у перспективі є намір замінити метан на водень.

Нещодавно ми писали, що зелені енергетики уповільнили введення нових потужностей.

Також у Міністерстві енергетики констатують зростання частки “зеленої” енергетики в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу