«Нафтогаз» анонсував відключення частини споживачів від газу

Поділитися:

У компанії «Нафтогаз» попередили споживачів про відключення від постачання газу. Там зазначили, що втратити постачання газу можна не лише через борги перед постачальниками, але й з іншої причини.

У «Нафтогазі» також нагадали, в якому разі можуть відключити споживачів від газопостачання. Йдеться про клієнтів, які потрапили до «Нафтогазу» як постачальника останньої надії (ПОН). Вони потрапляють до ПОН на тимчасове обслуговування.

За час, поки вони перебувають на обслуговуванні ПОН, такі клієнти повинні визначитися з новим постачальником і укласти з ним договір. Їм надається на це 60 днів. Якщо за 60 днів вони не визначаться з новим постачальником та не укладуть із ним договір, то «Нафтогаз» може відключити їх від газопостачання.

«Клієнти, які отримували і будуть отримувати газ за програмою Постачальника останньої надії, повинні обрати собі постійного постачальника газу протягом 60 днів.На даний момент клієнти ПЗН приєдналися до нашої компанії на постійній основі автоматично, відповідно до постанови НКРЕКУ від 09.12.21 № 2471. Ця постанова діє до 30 квітня 2022 року (включно). Тобто якщо Ви вже автоматично стали нашим постійним клієнтом — не варто хвилюватися», — роз’яснили в «Нафтогазі».

Нагадаємо, у «Нафтогазі України» заявляють, що чекають реакції від Європейської комісії на дії російської компанії «Газпром». Там розповіли, що була відіслана скарга на газового монополіста РФ через зловживання своїм домінуючим становищем на газовому ринку ЄС — клопотання подали в Генеральний директорат з конкуренції.

Також ми писали про те, що у «Нафтогазі» заявили, що не бачать альтернативи російському газу.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ