Нафта перейшла до зростання

Поділитися:

Згідно з даними торгів, сьогодні світові ціни на нафту продовжують зростати. Ключовою причиною експерти називають очікування новин від ОПЕК+ по угоді про зниження видобутку нафти. Так, інвестори очікують позитивного рішення з цього питання.

Відомо, що ціна липневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,72%, до 65,5 долара за барель, червневих – на 0,5%, до 65,98 долара. Вартість червневих ф’ючерсів на WTI збільшувалася на 0,76%, до 62,38 долара за барель.

Крім того, технічний комітет експертів ОПЕК + підвищив прогноз зростання світового попиту на нафту до 6 мільйонів барелів на добу в середньому в нинішньому році, хоча ще в березні оцінка становила 5,6 мільйона.

Ще одним сприятливим фактором, який впливає на нафтові котирування, є заява генерального секретаря ОПЕК Мохаммеда Баркіндо. Так, чиновник заявив, що зараз проглядаються позитивні моменти, які свідчать про відновлення світової економіки в цілому і нафтової галузі зокрема.

Слід зазначити, що днями буде опублікована щотижнева статистика з комерційних запасів нафти в США. Аналітики очікують зростання запасів на 0,4 мільйона барелів після збільшення на 0,6 мільйона тижнем раніше.

Нагадаємо, що в світі стали стрімко падати ціни на нафту. Про це свідчать дані ринку. Повідомляється, що це сталося на тлі новин про несподіване зростання запасів так званого «чорного золота» на полях США.

Раніше повідомлялося, що Україна в травні загрожує нестача дизельного палива в зв’язку з зупинкою поставок з заводів «Роснафти» і плановим технічним обслуговуванням з 15 травня на Мозирському НПЗ (Білорусь), пише Reuters, посилаючись відразу на п’ять трейдерів-джерел.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ