НАБУ зацікавилося витратами “Укрінмашу”

Поділитися:

Розтрата 3,5 мільйонів гривень. Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру екстопменеджерам “Укрінмашу”. Зокрема, мова йде про колишніх: гендиректора, його заступника та виконуючого обов’язки гендиректора. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Останній наразі, займає керівну посаду на держпідприємстві “Укроборонсервіс”. Підозру отримали й чинний начальник одного з департаментів, начальники двох відділів контрактів “Укрінмашу” та директор приватної компанії.

За даними слідства, протягом 2014-2015 років посадовці організували постачання за кордон продукції, виробленої на інших підприємствах «Укроборонпрому». Учасником схеми була і приватна компанія.

При цьому, кінцевий вигодонабувач був у дружніх відносинах з одним із топменеджерів “Укрінмашу”. Таким чином, “Укроборонпром” незаконно перерахував приватній компанії майже 3,5  мільйона гривень.

Наразі, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Раніше НАБУ відкрило кримінальне провадження проти міністра юстиції Дениса Малюськи. Його підозрюють у протиправному заволодінні підприємством.

Згідно із заявою, ще в лютому директор підприємства «Нова паливна компанія» повідомив детективам, що Малюська, його перший заступник і підлеглі намагалися незаконно заволодіти майном його фірми й ще дев’ятнадцятьма компаніями.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу