НАБУ проводить обшуки у родичів судді Вовка

Поділитися:

У прес-службі Національного антикорупційного бюро підтвердили, що фахівці відомства проводять обшуки в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва. Відомо, що детективи викрили «на гарячому» двох адвокатів.

У відомстві розповіли, що адвокати обіцяли за 100 000 доларів і через голову ОАСК вирішити питання з одним з суддів цього ж суду про позитивне рішення по справі за позовом підприємства.

Крім того, детективи НАБУ здійснюють обшуки в приміщенні суду і за місцем проживання адвокатів. Один з них є близьким родичем голови ОАСК.

Водночас в спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили, що хабар в розмірі 100 тис. доларів повинен був бути переданий для винесення рішення по справі, яка слухається в Окружному адміністративному суді. Києва.

Слід зазначити, що зараз один з адвокатів затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Першочергові слідчі дії тривають, зокрема здійснюються невідкладні обшуки за місцем проживання і в інших приміщеннях, якими користуються зазначені особи.

Також вирішується питання про затримання іншого адвоката, і повідомлення про підозру зазначеним особам і обрання їм запобіжного заходу.

Нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро України завести кримінальну справу проти державної компанії НАЕК «Енергоатом». Про це свідчить відповідне судове рішення від 22 березня.

Раніше повідомлялося, що тарифи на вантажні перевезення «Укрзалізниці» – взялося перевіряти Національне антикорупційне бюро. Бо вважає їх необґрунтованими і заниженими.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу