НАБУ продовжить розслідування справи« Роттердам + »

Поділитися:

У НАБУ зробили заяву щодо того, що розслідування, яке раніше проводилося у справі «Роттердам +», буде продовжено. Також в заяві йдеться про те, що подана раніше інформації про його припинення була неправдою. На цей час розслідування відновлено, цьому передувало рішення ВАКС, що видно за повідомленням в офіційному акаунті в соцмережі Twitter.

Зокрема, пресслужба НАБУ підтвердила, що «заявник відкликав скаргу через відсутність предмета спору».

Довідка: «Роттердам +» — це робоча методика, за допомогою якої відбувається визначення ціни на вугілля для теплових електростанцій при розрахунку прогнозної оптової ринкової ціни електроенергії (ОРЦ). Вона застосовувалася з травня 2016 року по червень 2019 року включно.

Раніше повідомлялося про те, що НАБУ веде війну з САП через «Роттердам +». Під час засідання Вищого антикорупційного суду детективи Національного антикорупційного бюро наполягали на відводі прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталія Пономаренко. Саме він вирішив, що за 3 з половиною роки слідство не знайшло фактів, які б переконали: формула була програшною і злочинною.

Також ми писали й про те, що думає з приводу справи один з експертів. «Прокурор у справі Роттердам + міг приймати рішення невмотивовано й упереджено», – сказав юрист центру «По протидії корупції» Вадим Валько.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ