НАБУ перевірить сімейний бізнес керівника «‎ГарПоку»‎

Поділитися:

Національне антикорупційне бюро має намір перевірити сімейний енергетичний бізнес керівника держпідприємства «Гарантований покупець» Андрія Пилипенка, повідомляє «‎Перший Діловий»‎.

Згідно з інформацією, перевірка буде здійснюватись на вимогу тимчасової слідчої комісії парламенту, яка встановила факти, що підтверджують конфлікт інтересів Пилипенка через його сімейний енергетичний бізнес. Як з’ясувалося, Андрій Пилипенко має безпосереднє відношення до як мінімум двох проектів у «зеленій» енергетиці. А це означає, що керівник державної компанії сам у себе купує електроенергію, і сам собі за неї платить. А тому комісія звернулася до НАБУ з вимогою негайно здійснити перевірку бізнесу Пилипенка.

Нагадаємо, нещодавно новий керівник «‎ГарПоку»‎ Андрій Пилипенко задекларував право власності на 2 сонячні електростанції та енергетичного трейдера, які є контрагентами очолюваного ним держпідприємства. Також його підозрюють у причетності до завдання 15 мільйонів збитків державній енергокомпанії «Хмельницькобленерго»‎.

Раніше ми повідомляли, що Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) проведе позапланову перевірку держпідприємства «Гарантований покупець». У проекті постанови НКРЕКП йдеться про те, що перевірка здійснюватиметься через несплату боргів перед компаніями ДТЕК ВДЕ.

Також ми писали про те, що Національна енергетична компанія «Укренерго» має намір перерахувати ще 2 мільярди гривень державному підприємству «Гарантований покупець» на погашення боргу перед виробниками електроенергії з поновлюваних джерел.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу