На відновлення Донбасу знадобиться 21 млрд доларів

Поділитися:

Речник української делегації у Тристоронній контактній групі Арестович назвав кількість грошей, яких на його думку потрібно вистачити для відновлення Донбасу після війни з росіянами та окупантами. Йдеться про суму від 15 до 21 млрд доларів.

Також на думку речника нашої делегації, зараз є країни, які готові допомагати інвестиціями у цей регіон, сам тому є програма пріоритетного розвитку. Відомо, що першими у черзі дій стоять розмінування та екологічна безпека.

Але найпершою умовою для того, аби розпочати відновлення, є демілітарізація Донбасу.

Раніше повідомлялося про те, що власникам зруйнованих будинків на Донбасі виплатять компенсацію. У Донецькій обласній державній адміністрації перші дев’ять власників будинків, зруйнованих через військові дії, днями отримають компенсацію за втрачене житло.

Також ми писали й про те, що Європейський банк візьме участь у відновленні Донбасу. Кошти спрямують на розвиток інфраструктури та благоустрою на сході України. Зокрема, побудують та модернізують медичні центри, державні дороги та мости. Програма відновлення працюватиме з підконтрольними територіями у Донецькій та Луганській, а також у сусідніх областях – аби підтримати їх через наплив внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу