На світових ринках зростає у ціні нафта

Поділитися:

Ціни на нафту еталонних марок зростають уже другий день поспіль. Про це повідомили журналісти Першого Ділового телеканалу.

Вартість червневих ф’ючерсів на Brent на лондонській біржі становить $64,32 за барель, що на 1,02% вище за ціну закриття попередньої сесії. Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на травень на електронних теж зросла — на 1,05% та вартує $60,81 за барель.

За словами аналітиків, здорожчання нафти відбувається на тлі даних Американського інституту нафти — API — про зниження запасів у США. За тиждень вони скоротилися на 3,5 мільйони барелів. Тижнем раніше зниження склало 2,5 мільйони барелів. Підтримують ринок також оптимістичні очікування країн ОПЕК щодо перспектив попиту на нафту. Напередодні вони поліпшили прогноз споживання сировини у 2021 році, і все це завдяки відновленню економіки та масовій вакцинації.

Згідно з новим прогнозом альянсу, світовий попит на нафту цього року виросте на майже 6 мільйонів барелів на добу. Тож споживання становитиме 96,46 млн барелів на добу. Хоча на думку аналітиків, такі прогнози занадто оптимістичні.

Раніше повідомлялося, що «Укртранснафта» отримала прикарпатський газопровід.

Також ми писали й про те, що «Укрнафта» сама у себе купує нафту за знижкою.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу