На світових ринках рекордно подорожчала нафта

Поділитися:

Після того, як єменські хусити завдали удару по Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати), на нафтовому ринку почалися побоювання з приводу можливих перебоїв. В результаті ціни на нафту підскочили до рекордного максимуму за останні сім років.

За даними біржових торгів, станом на ранок 18 січня березневий ф’ючерс марки Brent продавався по 87,71 доларів за барель, що становить +1,42% до попередніх торгів. Лютневою нафтою марки WTI торгували за 84,78 долара за барель, що становить +1,42%.

Нагадаємо, що хусити завдали ударів по Абу-Дабі балістичними ракетами та бойовими дронами, що призвело до вибухів бензовозів та загибелі трьох людей. Потім хусіти попередили, що можуть завдати ударів іншим об’єктам. Влада ОАЕ у свою чергу заявила, що в разі чого готова відповісти на терористичні атаки.

Аналітики вважають, що умови на ринку найближчим часом або не змінються, або це в принципі малоймовірно, тому що є виробники з ОПЕК, у яких зараз спостерігається криза, зокрема, у них виникли труднощі з видобутком нафти в межах, що встановлені лімітами. Проблеми компанії відчувають через брак інвестицій та простої.

Тим не менш, ОПЕК, як і раніше, планує збільшити видобуток нафти в лютому 2022 року.

Також ми писали про те, що Державна служба геології та надр дозволила компанії «Стратум Україна» отримати дозвіл на видобуток нафти та газу в Луганській області без аукціону.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу