На світових ринках рекордно обвалилася нафту

Поділитися:

На тлі статистики щодо інфляції в США і новин від Colonial Pipeline – оператора найбільшого в Штатах трубопроводу, зупиненого через кібератаки, ринок нафти відновив падіння. Так, ф’ючерси на нафту марки Brent знову впали на 3%, так і не зумівши досягти позначки 70 доларів за барель.

Відомо, що через два дні після того, як влада чотирьох штатів ввела надзвичайний стан через дефіцит бензину на заправках і зльоту цінників вище 3 доларів за галон, компанія яка постачає паливо на східне узбережжя США, відновила прокачування ввечері в середу.

Слід зазначити, що ф’ючерси на Brent на лондонській біржі ICE подешевшали до 67,34 долара за барель. Падіння контрактів на WTI стало рекордним з початку квітня – до 64,04 долара за барель.

Крім того, індекс споживчих цін в найбільшій економіці світу за підсумками квітня виріс на рекордні за 12 років 4,2%, при цьому базова інфляція (без урахування енергоносіїв і продуктів) додала 0,92% за один місяць.

Нагадаємо, що аналітики прогнозують зростання попиту на вугілля, нафту і газ в найближчі 15 років в шість разів. Це випливає зі звіту Міжнародного енергетичного агентства по глобальному зниженню викидів CO2 і попиту на викопні джерела енергії. Відзначається, що все залежить від того, наскільки швидко країни будуть вживати заходів щодо скорочення викидів.

Раніше повідомлялося, що короткостроковий прогноз на ціни на нафту показує зростання – ціна за барель нафти марки Brent може досягти 70 доларів. Такі дані видали аналітики рейтингового агентства Fitch. Тим часом надалі намітиться спад, тому вартість «чорного золота» буде знижуватися.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу