«На сьогодні у нас зареєстровано 90 тисяч унікальних користувачів» – заступник голови СЕТАМ

Поділитися:

Держпідприємство СЕТАМ на електронному майданчику OpenMarket продало найдорожчий лот арештованого майна – будівлю готелю Військово-Микільського монастиря в Києві. Про це повідомили в СЕТАМ.

Ціна продажу – 307,3 млн грн, що на 65 млн грн вище стартової пропозиції, як йдеться в повідомленні.

Державне підприємство “СЕТАМ” створено в 2014 році Міністерством юстиції. Основна мета його роботи – продаж арештованого та конфіскованого майна, а також банківського майна в Україні. З початку роботи підприємство на своєму електронному аукціоні OpenMarket продало майна на 11,8 млрд грн і повернуло до державного бюджету понад 1,5 млрд грн.

Подробиці теми розповів заступник гендиректора держпідприємства «СЕТАМ» Давид Салахутдинов в ефірі телеканалу «Перший Діловий».

«Насправді тут потрібно розуміти, що на нашій платформі продається все майно, яке може бути арештоване чи вилучене в рамках виконавчого провадження, якщо говорити конкретно про реалізацію арештованого майна. Тому у нас можуть продавати дуже різноманітні лоти, починаючи зі значків народних депутатів і закінчуючи дивними костюмами, технікою, літаками, кораблями, цілими майновими комплексами та іншими речами», – заявив експерт.

Також він розповів, за які саме об’єкти йдуть найактивніші торги.

«Статистика показує, що найбільш ефективно нині вдається продавати транспорт. Це може бути все що завгодно. Але в основному це звичайно ж автомобілі та мотоцикли. Ми вже реалізували майже 20 тисяч лотів в категорії транспорту», – розповів він.

Крім цього, фахівець підкреслив, що попередньо перед купівлею українці мають право ознайомитися та оглянути товар для того, щоб зрозуміти, за що вони хочуть віддати гроші.

«Ми завжди акцентуємо на тому, що нашим клієнтам просто необхідно ознайомитися з тим майном в аукціонах з продажу якого ви хочете взяти участь. У більшості випадків за збереження цього майна якраз таки відповідає наше підприємство. І в деяких областях у нас є навіть по декілька майданчиків з необхідним обладнанням та іншим. Ми в середньому на постійній основі зберігаємо приблизно від 2 до 2,5 тисячі автомобілів. Зрозуміло, що деякі ми продаємо і віддаємо, а деякі авто нам навпаки передаються в рамках відкриття відповідних виробництв проти їх минулих власників. Безпосередньо ознайомиться з кожною з цих машин звичайно ж можна. Для цього потрібно просто зателефонувати тій чи іншій нашій філії в регіоні та домовитися», – уточнив Салахутдинов.

Також експерт прокоментував питання того, хто найчастіше є потенційним покупцем майданчика СЕТАМ.

«Зазвичай у нас беруть участь в аукціонах всі: як фізичні, так і юридичні особи. Якогось певного тренда на окрему категорію покупців ми зі свого боку не бачимо. У нас вже майже 90 тисяч зареєстрованих учасників, тобто в цьому відношенні у нас цілком відкрита конкуренція на тих же аукціонах», – сказав він.

Нещодавно Фонд державного майна України анонсував приватизацію Маріупольського суднобудівного заводу.

Як свідчить оголошення, до складу даного об’єкта входить понад 100 об’єктів нерухомості, а також база відпочинку і майно, яке не підлягає приватизації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу