На складах Держрезерву не дорахувалися 2700 вагонів зерна

Поділитися:

У Тернопільській області прогримів великий скандал через крадіжку 2700 вагонів зерна з місцевого Державного резерву. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України, передає прес-служба відомства.

За даними міністерства, дефіцит зерна був виявлений в рамках місцевого аудиту. Тоді фахівці недорахувалися 150 тонн зерна, що в грошовому значенні завдало збитків державі у розмірі в 800 млн гривень.

Допоки що невідомо, хто саме і завдяки якій схемі вкрав запаси, проте повідомляється, що частина документації підприємства виявилася фіктивною, так як в ній фіксується наявність того зерна, якого за фактом в Держрезерві немає.

Більш того, в МВС перевірили відразу три підприємства на яких в різному обсязі фіксуються крадіжки.

На одному з підприємств не знайшли майже 18 тисяч тонн зерна, на іншому – майже 20 тисяч тонн, на третьому – 112 тисяч тонн“, – йдеться в повідомленні.

На даний момент правоохоронні органи вже заснували за данною справою відповідне кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України. Згідно із законом, запобіжний захід передбачає від 7 до 12 років в’язниці.

Як повідомлялося раніше, населення України становить 40 мільйонів осіб. При цьому Державний резерв України порожній. За словами глави держави Володимира Зеленського, він не раз задавався питанням, чому склалася така ситуація. На що відповідали, що більшість країн Європи відмовилися від цієї системи.

Ініціатива Ради національної безпеки і оборони України щодо зміцнення продовольчої безпеки держави під час карантинних обмежень, які були введені раніше по всій території України, шляхом поповнення державного резерву правильна, але проблема в тому, що навіть Кабмін не володіє реальними цифрами про те, що і в яких обсягах там знаходиться.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу