На саміті в ЄС обговорили «Укрзалізницю»

Поділитися:

Шостого жовтня в Брюсселі на саміті Україна-ЄС українські та європейські державні діячі обговорили проекти інфраструктури нашої країни, в реалізації яких візьмуть участь фахівці з Європи. Всі ці проекти почнуть реалізовуватися вже в наступному році.

Зокрема український міністр інфраструктури Владислав Криклій провів зустріч з представниками Європейського інвестиційного банку. Предметом детального обговорення стала «Укрзалізниця», точніше ті ділянки української залізниці, які ще не забезпечені електрикою.

Серед інших сторони торкнулися проекту електрифікації залізниці від Маріуполя до Запоріжжя і істотного збільшення її пропускної здатності. Також обговорили електрифікацію залізничної ділянки Колосівка-Миколаїв-Долинська.

Крім цього, український міністр і представник ЄІБ торкнулися автотраси М-14 між Маріуполем і Херсоном. Автотраса давно потребує серйозного капітального ремонту. Поговорили і про можливу концесію з боку європейських партнерів Бердянського річкового порту.

Серед проектів, які береться профінансувати ЄІБ – поліпшення доріг на під’їздах до столиці України, міста Києва.

Нагадаємо, в середині серпня державна компанія-перевізник «Укрзалізниця» заявила про скасування зупинок поїздів у деяких зонах карантину.

Також ми писали, що «Укрзалізниця» погасить мільярдні борги за «Донецьку залізницю».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу