На ринок землі вийдуть страхові компанії і пенсійні фонди

Поділитися:

Незабаром на український ринок землі вийдуть страхові компанії і пенсійні фонди, які стануть учасниками формування нової моделі по впровадженню соціального пакету державних гарантій. Про це повідомляє член Національного комітету фінансових послуг Олександр Залєтов для «Інтерфакс-Україна».

За словами фахівця, допуск недержавних пенсійних фондів і компаній зі страхування життя може стати ефективною реформою в рамках зміни моделі існування ринку землі на території України.

Як вказує чиновник, це стане можливим виходом з ситуації, коли українські аграрії відчувають себе незахищеними, а національні інтереси в земельних рішеннях знаходяться в нестабільній ситуації.

Також розглядається організація компанії по залученню ряду інвесторів, які будуть мати пряме відношення до недержавних пенсійних фондів та компаній з питань страхування життя.

Повідомляється, що майбутній обсяг фінансування повинен охоплювати не менше 30-40% від сукупного розміру вартості землі на ринку.

Передбачається, що для ліквідації можливих зловживань з боку фінансових установ, влада обмежить розміри актівізаціонних можливостей, а також ухвалить низку певних стандартів для реалізації реформи.

Як повідомлялося раніше, за перші сто днів реалізації державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» в Україні дев’ять банків видали 462 кредиту. Загальна суму виданих кредитів склала 283,5 мільйонів гривень.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ