На ринку небанківських фінкомпаній вибуло 32 учасники

Поділитися:

Із ринку небанківських фінансових компаній вибуло 32-а учасники, згідно з рішенням Національного банку.

Як розповіли у пресслужбі НБУ, у липні регулятор зобов’язав низку компаній усунути порушення та подати Нацбанку відповідний звіт за перший квартал 2021 року, і застосував до учасників ринку захід впливу – тимчасова зупинка ліцензій на здійснення діяльності з надання фінансових послуг. Проте компанії не виконали рішення НБУ.

Тому Нацбанк застосував заходи впливу до цих учасників ринку, скасувавши ліцензії. Йдеться про трьох лізингодавців, 12-ть ломбардів та 17-ть фінансових компаній. Так, серед ломбардів, яким відкликали ліцензії: «Ломбард Аверс», «Ломбард Грошова допомога», «Ломбард Центральний». Серед фінансових компаній, яким анулювали ліцензії: ТОВ «Фінсолюшн», ТОВ «ФК «Акорд», ТОВ «Факторингова компнія «Укрінвест Альянс», ТОВ «Прайм Бізнес Ресурс», ТОВ «Інвестмент Корпорейшн», ТОВ ФК «Грифон», ТОВ «Український кредитний дім».

При цьому, як розповіли у Нацбанку, анулювання ліцензій не припиняє роботу фінкомпаній від виконання їх зобов’язань за договорами з клієнтами.

Рішення регулятора відсьогодні набуло чинності.

Нагадаємо, що 9 серпня Національний банк виключив з Державного реєстру фінансових установ ще три фінкомпанії. Йдеться про ПАТ «‎СК «‎Кий Авіа Гарант»‎, кредитну спілку «Шанс-плюс» та кредитний союз «Полісся-кредит». Про це повідомили у прес-службі регулятора.

Раніше ми повідомляли, що регулятор позбавляє ліцензії «Мелітопольгаз».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу