На порталі відкритих даних почали публікувати інформацію про перевантаження

Поділитися:

На порталі відкритих даних вже почали публікувати інформацію про порушення перевізниками габаритно-вагових норм. Ці порушення фіксують системи зважування у русі.

У Мінінфраструктури повідомили, що цими даними зможуть скористатися служби для розсилки відповідних повідомлень водіям-порушникам. І наразі робота розсилки пуш-повідомлень проходить у тестовому режимі.

У відомстві кажуть, що таким чином запускають процес автоматизації накладання штрафів за порушення габаритно-вагових норм, що передбачено законопроектом, який парламент ухвалив на початку червня.

Документ запустить штрафні санкції за порушення габаритно-вагових норм. Наразі повідомлення про порушення мають ознайомлювальний характер. Перевізники зможуть перевірити інформацію про штрафи через мобільні додатки.

А після того, як закон набуде чинності, водії почнуть отримувати повноцінні постанови щодо порушень. Фіксувати порушення будуть спеціальні габаритно-вагові комплекси Weight-in-Motion.

Такий комплекс в автоматичному режимі фіксує всі дані про вагу автомобіля, а також номерний знак перевізника. Датчики вмонтовані прямо в асфальт, тому об’їхати їх просто неможливо. На сьогодні на дорогах державного значення встановлено 48 таких зважувальних майданчиків.

Раніше президент України Володимир Зеленський анонсував нові штрафи для неправомірних власників вантажівок за зайвий вантаж.

Про це глава держави заявив в рамках свого робочого візиту на поля Херсонської області.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ