На Одещині селяни втрачають урожай через посуху

Поділитися:

Головаа Одеської Одеської державної адміністрації Максим Куций просить втручання української влади через посуху в області.

Він закликав поставитися серйозно до проблеми, яка виникла. Йдеться про посуху, через яку може загинути практично половина всіх озимих посівів в цьому регіоні.

Як повідомив в середу, 13 травня, на своїй сторінці в Facebook обласний чиновник, він зустрічався з місцевими фермерами, які стверджують, що подібної посухи край не знав з часів серйозного голоду в 1947 році.

Він також нагадав, що в минулому році регіон зумів зібрати 3,7 мільйона тонн врожаю, проте, в цьому, за прогнозами фермерів, навряд чи вдасться зібрати більше 1,2 мільйона тонн врожаю.

Куций також відзначив, що фермерам загрожує справжнє банкрутство, а бюджет краю може отримати серйозну нестачу коштів.

Тепер головне завдання, яке стоїть перед нами, це не допустити банкрутства цілої низки місцевих агрокомплексов. Необхідно докласти всіх зусиль і гарантувати продовольчу безпеку краю, наголосив голова ОДА, звертаючись до столичної влади.

Він також запевнив, що Кабінет Міністрів вже був поставлений до відома і сподівається на реакцію в національному уряді на його звернення.

Нагадаємо, а Україні найближчим часом може виникнути дефіцит води. У басейнах деяких річок вже зараз відчувається брак води.

Перші два місяці весни поточного року були посушливими на всій території України через що розвивалася і поглиблювалася весняна повітряна посуха, яка в областях поєднувалася з грунтової.

На цьому в середу, 13 травня, було зосереджено увагу Ради національної безпеки і оборони. Як повідомляє прес-служба Ради безпеки, це може зажадати оптимізації використання водних ресурсів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу